Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 5/6 personen
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 3 grote appels
- 2 eetlepels suiker
- 2 snufje kaneel
- 1 eigeel
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Kook de appels op de verwarmde bakplaat op een laag vuur. Wanneer de appels smelten, haal ze van het vuur en meng ze met suiker en kaneel.
- Rol het deeg tot een maximale dikte van 2mm. Knip cirkels van 12 cm in diameter. Dek het deeg af met een eetlepel appels.
- Sluit het geheel met een vork. Bestrijk met eigeel en bak ongeveer 15 minuten op 200 graden in de pizzaoven.
- Verwijder de appelflappen en geniet van het heerlijke dessertje, warm of koud.
- Bon appetit!
Kook- en serveertips:
Serveer eventueel met wat slagroom voor de echte lekkerbekken.