Aubergine met mozzarella a la Plancha

Categories : Entree

Aubergine met mozzarella a la Plancha

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 5 min - Voor: 5/6 personen

Ingrediënten:

  • 1 medium aubergine
  • zonnebloemolie
  • 250 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aubergines en schil ze voorzichtig. Snijd de mozzarella in plakjes.
  2. Snijd de aubergines vervolgens in de lengte in vlakjes van ongeveer 5mm dik. Breng wat zonnebloemolie aan op de Plancha grill.
  3. Wanneer de Plancha warm is op gemiddelde temperatuur, begin dan uw gesneden aubergines te bakken op de plancha. Na ongeveer 3 minuten, wanneer de eerste zijde goed gebakken is, draai ze voorzichtig om en leg de gesneden plakjes mozzarella erbovenop.
  4. Breng wat peper en zout aan naar smaak. Wanneer de mozzarella gesmolten is en het geheel goed gegrilld is, sprenkel wat olijfolie naar smaak over dit vegetarische gerecht.
  5. Bij het serveren brengt u de geraspte Parmezaanse kaas aan en genieten maar.
  6. Bon appetit!

Add a comment

 (with http://)