MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Benes en Tonis pannenkoeken a la plancha

Categories : Entree

Benes en Tonis pannenkoeken a la plancha

Recept voor 2 pannenkoeken

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 150 g spelt-volkorenmeel
  • 75ml melk
  • 100 ml mineraalwater
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper

Tonis pannenkoek:

  • 8 cocktailtomaten
  • 8 plakken geitenkaas
  • 1 handvol verse basilicum
  • 4 eetlepels ricotta
  • Sap van een halve citroen

Benes pannenkoek:

  • 10 dunne plakken parmaham
  • 1 handvol verse jonge spinazie
  • 4 plakken taleggio
  • 10 ingemaakte tomaten
  • 4 eetlepels ricotta

Bereiding van het deeg:

  1. Meng het meel samen met de melk, het mineraalwater en de eieren tot het een vaste massa is. Kruid het aan met wat zout en peper en laat het afgedekt ongeveer 30 minuten geworden.
  2. Zet vervolgens de plancha aan beide kanten aan. Aan de linkerkant op gemiddelde hitte, de rechterkant op lage hitte. Schep een volle pollepel beslag op de hete kant van de plancha. Verspreid het vervolgens van binnen naar buiten om een ronde vorm te creëren.
  3. Draai het deeg om zo gauw het niet meer vloeibaar is met een houten spatel. Verlaag vervolgens de hitte van de plancha of schuif het beleg naar de andere kant van de plancha om te kunnen beginnen met het beleggen.

Bereiding van de Tonis pannenkoek:

  1. Verdeel de ricotta royaal over de pannenkoek, houdt ongeveer een centimeter afstand van de rand. Verdeel de in stukken gesneden tomaten en de plakken geitenkaas eroverheen. Besprenkel vervolgens het geheel met wat citroensap.
  2. Vervolgens de rand naar binnen dichtklappen en op laag vuur langzaam op laten warmen, totdat de kaas licht begint te smelten. Neem daarna de pannenkoek van de plancha af en nog heet met verse basilicum serveren.

Bereiding van de Benes pannenkoek:

  1. Verdeel de ricotta royaal over de pannenkoek, houdt ongeveer een centimeter afstand van de rand. Verdeel vervolgens de plakken parmaham en de tomaten over het deeg.
  2. Voeg dan de taleggio toe en verwarm de pannenkoek op lage hitte, totdat de kaas licht begint te smelten. Neem de pannenkoek van de plancha af en serveer het warm met wat jonge spinazie.

Dit recept is mogelijk gemaakt door onze Duitse partnerblog 'Because you are Hungry!' – Veel plezier en smakelijk eten!