Buffalo kipburger a la Plancha

Categories : Hoofdgerecht

Buffalo kipburger a la Plancha

Kooktijd: 15 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels zure room met laag vetgehalte
  • 4 eetlepels verkruimelde blauwe kaas
  • 1/4 theelepel worcestershire saus
  • 675 gram kip - fijngemalen met een keukenmachine
  • 4 eetlepels hete pepersaus
  • 1/2 theelepel selderij zout
  • 1/4 theelepel kipkruiden
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1 snufje cayennepeper, of naar smaak 1 eetlepel hete pepersaus
  • 4 broodjes (bolletjes), door midden gesneden
  • 4 grote bladeren ijsbergsla
  • 60 gram selderij, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de Plancha Grill tot gemiddelde warmte. Roer de zure room, de blauwe kaas en de worcestershire saus samen in een kleine kom en zet deze apart.
  2. Mix de kip, de hete saus, zout, kipkruiden, paprika en peper samen in een kom totdat het gelijkmatig verdeeld is. Maak van dit mengsel 4 kipburgers.
  3. Grill de kipburger ongeveer 6 tot 7 minuten en draai de burger om. Bestrijk de gebakken kant met 1 eetlepel hete pepersaus en laat de burger ongeveer 5 minuten verder grillen, totdat deze volledig gaar is.
  4. Serveer de burgers op de gesneden bolletjes met sla en de hamburgersaus uit stap 1, of andere sauzen en toevoegingen naar wens. Genieten maar!

Kook- en serveertips :

Serveer met wat frietjes en salade voor een perfecte maaltijd.

Add a comment

 (with http://)