MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Entrecote a la Plancha

Categories : Hoofdgerecht

Entrecote a la Plancha

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 entrecotes van 400 gram p.s.
  • 150 gram gemixte paddenstoelen
  • 150 gram grote champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 pakje gerookte spek

Bereidingswijze:

  1. Begin het met snijden van gemixte paddenstoelen en de grote champignons. Hak de sjalotjes in stukjes en snijd de speklapjes in stukken.

  2. Zet de bakplaat op middelhoog vuur en beschik over een kookplaat met een pan voor de saus. Voeg wat olijfolie toe in de pan en bak de champignons. Bak de champignons gedurende 2 minuten, tot de sappen vrij komen en voeg dan de sjalotjes en spek toe. Bak alles goed door en voeg vervolgens de rode wijn toe om alles in te koken. Voeg de bouillon toe en laat de helft weer inkoken. Meng het geheel door een blender, of laat het intact.

  3. Haal het vlees minstens 1 uur voor het koken uit de koelkast. Dit voorkomt thermische schokken en laat het vlees niet krimpen.

  4. Zet de Plancha aan en breng wat olijfolie aan op de hete bakplaat voor de bereiding van de entrecote. Plaats de entrecotes op de Plancha.

  5. Laat de entrecotes gedurende 1 minuut vast op een plek liggen voor de vorming van een mooie buitenkant. Draai na 1 minuut om en doe hetzelfde aan de andere kant. Wilt u uw entrecote medium gebakken hebben, herhaal dit proces 1 minuut langer per zijde.

  6. Haal de entrecote van de Plancha en serveer met de saus en eventueel frietjes en salade!

  7. Bon appetit!