Gegrilde garnalen met gember

Categories : Entree

Gegrilde garnalen met gember

Kooktijd: 10 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 6 personen

Ingrediënten

  • 18 grote garnalen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk gember (1 centimeter)
  • 1/2 bos koriander
  • 3 groene citroenen
  • 2 soeplepels vissaus (Nuoc-mâm)
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 mespunt chilipoeder
  • Peper

Bereiding:

  1. Verwijder de kop van de garnalen. Steek de garnalen vervolgens op spiesjes.
  2. Bereid een marinade voor. Mix de fijngehakte ui, geplette knoflook, geraspte gember, gehakte koriander, de schil en het sap van een van de citroenen, olijfolie, vissaus en peper.
  3. Schenk de marinade vervolgens over de garnalen en zet ze 2 uur in de koeling. Snij de overige groene citroenen in kwarten.
  4. Grill de garnalen en de citroenen ongeveer tien minuten op een goed verwarmde plancha. Besprenkel de garnalen met het sap van de gegrilde citroenen.

Tip:

Serveer met een droge en fruitige witte wijn.