Kooktijd: 10 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 6 personen
Ingrediënten
- 18 grote garnalen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stuk gember (1 centimeter)
- 1/2 bos koriander
- 3 groene citroenen
- 2 soeplepels vissaus (Nuoc-mâm)
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 mespunt chilipoeder
- Peper
Bereiding:
- Verwijder de kop van de garnalen. Steek de garnalen vervolgens op spiesjes.
- Bereid een marinade voor. Mix de fijngehakte ui, geplette knoflook, geraspte gember, gehakte koriander, de schil en het sap van een van de citroenen, olijfolie, vissaus en peper.
- Schenk de marinade vervolgens over de garnalen en zet ze 2 uur in de koeling. Snij de overige groene citroenen in kwarten.
- Grill de garnalen en de citroenen ongeveer tien minuten op een goed verwarmde plancha. Besprenkel de garnalen met het sap van de gegrilde citroenen.
Tip:
Serveer met een droge en fruitige witte wijn.