Gepaneerde zeelt met pompoenpitten

Categories : Hoofdgerecht

Gepaneerde zeelt met pompoenpitten

Een recept voor 2 stuks

Ingrediënten:

  • 2 zeelten
  • 2 handvol geroosterde pompoenpitten
  • 3 eetlepels pompoenpitolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • Een beetje meel
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Om het pompoenpittenmeel te verkrijgen, hak de pitten met een scherp mes grof en niet te fijn. Meng de korrels vervolgens met het paneermeel, de pompoenpitolie, peper en zout in een kom. Tik de eieren in een andere ondiepe kom en kluts ze met behulp van een vork.
  2. De gekaakte vis vervolgens onder stromend water goed wassen en met een keukendoek goed droog deppen. Vervolgens aan beide kanten met wat meel bestrooien, zodat het paneermengsel beter blijft zitten. De kop en de staartvin blijven bij dit gerecht zitten.
  3. U kunt de vis overigens ook wat langer voor het grillen paneren en gekoeld bewaren, totdat de grill goed opgewarmd is. Let er dan wel op dat dat de grill niet té heet is.
  4. Doop de vis in het eiermengsel en vervolgens in het paneermengsel en beide kanten goed aandrukken, zodat het liefst zo veel mogelijk pitten blijven plakken.
  5. Wanneer beide vissen gepaneerd zijn kunnen de rest van de pitten in de vis geplaatst worden. Leg ze vervolgens direct op de plancha grill en grill beide kanten ongeveer 8-10 minuten op matig vuur. Leg de vissen op de grill aan de rand, zodat de paneer niet verbrandt en de vis niet droog wordt. Bij hogere temperaturen vaker omdraaien.

Dit recept is mogelijk gemaakt door onze partnerblog 'Because you are Hungry!' – veel plezier en smakelijk eten!