Een recept voor 4 personen
Ingediënten:
De nectarinesalade:
- 6 rijpe nectarines
- 1 pot/glas (ongeveer 400g) bietjes
- 1 fetakaas
- 150 gram cashewnoten
- 1 handvol munt
- 200 gram rucola
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- Zout
- Peper
- Sap van een halve citroen
De kip:
- 4 (bio)kippenborsten
- 8 plakken parmaham
- 8 bladeren salie
- Zout
- Peper
- 8 tandenstokers
Bereiding van de salade
- Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in plakken. Bedruppel ze met citroensap en plaats ze in een grote kom.
- Voor het gemak gebruiken we voor deze salade voorgekochte en -gesneden rode bieten. Open de pot boven de gootsteen en het vocht voorzichtig afgieten.
- Voeg de rode bieten toe aan de nectarines. Verkruimel de fetakaas eroverheen, voeg de cashewnoten toe en meng alles goed door. Mix de olijfolie met de balsamicoazijn en breng deze aan over de salade. Breng het op smaak met wat zout en peper. En klaar! Schep de rucola altijd voor het serveren goed door elkaar, zodat deze lekker knapperig blijft.
Bereiding van de kip
- Halveer de 4 kipfilets voor de saltimbocca, zodat er 8 stukken ontstaan. Leg op elk stuk een plak parmaham en twee bladeren salie, zout en peper om vervolgens een rol te vormen en het met een tandenstoker vast te zetten.
- Zet de grill aan en braad de rollen ongeveer 5 Ã 7 minuten aan alle kanten.
Dit recept is mogelijk gemaakt door 'Because you are Hungry!' – veel plezier en smakelijk eten!