MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Hulp nodig bij afvallen? Probeer chilipepers!

Categories : Tijdschrift

Hulp nodig bij afvallen? Probeer chilipepers!

Hulp nodig bij afvallen? Probeer chilipepers!

Het is weer tegen zessen en deze avond staat er een pittige maaltijd op het menu. Flink wat chilipepers door het gerecht en het is mooi tijd om af te branden. Maar afbranden is niet het enige waar de pepers aan bij kunnen dragen, want onderzoekers van de universiteit van Wyoming komen met resultaten die bewijzen dat de pepers ook een goede hulp zijn bij afvallen.

Natuurlijk is het niet de eerste groente die wordt geassocieerd met afvallen, maar vergis je niet. Een van de stoffen die aanwezig is in de peper is ‘capsaïcine’. Dit ingrediënt is wat de peper de pittige smaak geeft. Het stimuleert het lichaam tevens om vet te verbranden, warmte te creëren en de metabolisme te versnellen.

De wetenschappers ontdekten de effecten van de stof na de toevoeging ervan aan voedsel van muizen. Het gevolg: Het voorkomen van gewichtstoename, zonder het eetgedrag aan te tasten.

Capsaïcine

De tong is een gevoelig onderdeel van het lichaam. Bij het eten van pepers worden de receptoren op de tong beïnvloed, receptoren die eigenlijk dienen voor het waarnemen van warmte. Enkele weetjes over de peper en de stof:

- De schaal van Scoville wordt gebruikt om hitte in te delen op een schaalverdeling. Een jalapenopeper scoort tussen 2500 en 8000, waar tabasco zelfs tussen 30.000 en 70.000 scoort. Nou kun je nagaan dat pure capsaïcine een waarde heeft tussen de 15.000.000 en 16.000.000. En dan dacht je dat tabasco al pittig was.

- De werkzame stof wordt ook verwerkt in crèmes tegen verschillende kwaaltjes. De capsaïcine beïnvloedt namelijk de mate waarin prikkels en pijntjes worden doorgegeven naar de hersenen.

- Het menselijk lichaam is beter weerbaar tegen de effecten van de peper naarmate de consumptie toeneemt.

Dieetpil

De resultaten van het onderzoek van de universiteit van Wyoming hebben de aanzet gegeven tot de ontwikkeling van een revolutionaire pil die kan helpen bij afvallen op basis van de werkzame stof in de peper. Wanneer dit doel ook echt bereikt zal worden is niet bekend, maar tot die tijd kunnen we altijd zelf nog het initiatief nemen en onze gerechten klaarmaken met de Spaanse pepers.

Toevallig hebben wij de vuurrode Veryspicy plancha in ons assortiment die perfect geschikt is voor het bereiden van lekkere, pittige gerechten. Bekijk hem hier.