MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Ingrediënten met goede invloed op het geheugen

Categories : Tijdschrift

Ingrediënten met goede invloed op het geheugen

Ingrediënten met goede invloed op het geheugen

Onderzoekers houden zich vaak bezig met het bestuderen van invloeden van voedingsmiddelen op het menselijk lichaam. Verschillende universiteiten hebben onderzocht wat precies de invloed is van bepaalde voedingsmiddelen op het geheugen van de mens.

Er zijn enkele voedingsmiddelen uit de onderzoeken gekomen die het geheugen kunnen steunen. Naast vis, wat algemeen bekend staat als een voedingsmiddel dat goed is voor het geheugen, volgt hier een lijst van 10 andere ingrediënten die het geheugen bevorderen (en overigens goed verwerkt kunnen worden in uw plancha gerechten).

  • Zalm: Gedurende een periode van vier jaar volgden onderzoekers in Chicago een groot aantal mensen met als doel het bestuderen van voedselinvloeden op het menselijk brein, het geheugen in het bijzonder. Het geheugen ging 12% trager achteruit bij personen die geregeld zalm aten.
  • Curry: Curcumine is een van de basiselementen in curry. Deze smaakmaker wordt veel gebruikt in onder andere Indiase an Arabische gerechten.
  • Bosbessen en druiven: Bepaalde stoffen in deze vruchten gaan de achteruitgang van het geheugen die normaal optreedt bij veroudering tegen.
  • Bieten: Het is meestal niet de meest favoriete groente, maar bieten zitten vol met nitraten. De stof verwijdt de bloedvaten en draagt bij aan het verlagen van bloeddruk. Daarnaast wordt de bloeddoorstroming naar de hersenen gestimuleerd wat leidt tot betere hersenfunctie.
  • Spinazie/boerenkool: Folaat is de naam van de werkzame stof die de achteruitgang van de hersenfunctie kan tegengaan. Deze is naast in spinazie en boerenkool ook te vinden in onder andere spruitjes, asperges en citrusvruchten.
  • Kauwgom: De universiteit van Cardiff heeft een onderzoek gedaan naar de invloeden van kauwgom kauwen op de geheugenfunctie. Het resultaat: Mensen die kauwgom kauwden onthielden een cijferreeks beter dan mensen die dit niet deden.
  • Koffie: Koffie zit vol met cafeïne. En het is algemeen bekend dat deze stof hersenactiviteit stimuleert. Drink koffie natuurlijk wel met mate, want overdaad (van cafeïne) schaadt.
  • Chocolade: Een onderzoek bij ouderen naar de invloeden van het drinken van chocolademelk toonde aan dat de mensen die 2 maanden lang 2 koppen warme chocolademelk dronken beter presteerden bij geheugentests.
  • Volkoren granen: Bij het eten van deze granen wordt glucose trager opgenomen in het bloed en wordt de aanvoer van deze stof verspreid over de dag voor een langdurige mentale concentratie.
  • Tomaat: Tomaten zijn rijk aan lycopeen, een stof die schade kan voorkomen die optreedt bij dementie.

Wellicht heeft u zelf ook ingrediënten ontdekt waarvan u denkt dat ze het geheugen ondersteunen of verbeteren. Laat het ons weten!