Kikkererwtburger a la Plancha - Simone's Kitchen

Categories : Hoofdgerecht

Kikkererwtburger a la Plancha - Simone's Kitchen

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 5/6 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kikkererwten
  • bosje koriander
  • 4 eetlepels tahini (sesampasta)
  • 1 rode chili peper, zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder
  • peper en zout
  • sap van 1 citroen en rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 stuks zongedroogde tomaten (in olie en in stukjes gesneden)
  • 2 theelepels komijn
  • 2 eetlepels havermout
  • paar eetlepels panko

Bereidingswijze:

  1. Doe de kikkererwten (gespoeld en uitgelekt) samen met de citroensap, citroenrasp, komijn, gerookte paprikapoeder, zongedroogde tomaatjes, komijn, ei, chilipeper, koriander, tahini en peper en zout in een keukenmachine en maal alles fijn.
  2. Doe het mengsel in een kom en proef of er nog iets bij moet. Schep er een paar eetlepels havermout doorheen, dit maakt het wat makkelijker om zometeen burgers te draaien.
  3. Zet een plat bordje klaar met panko en een schoon bord ernaast waar je straks de burgers op kunt leggen.
  4. Rol 5-6 burgers van je kikkererwtmengsel en haal die door de panko zodat ze rondom een laagje hebben. Leg op het bord en zet weg in de koelkast tot gebruik. Het koelen zorgt er ook voor dat de burgers iets steviger worden en niet zo snel uit elkaar vallen.
  5. Als je klaar bent om ze te eten, doe dan olie op de plaat en bak ze niet te hard tot de buitenkant krokant en goudbruin is.
  6. Rooster in de tussentijd een broodje of zuurdesembrood en beleg je brood met sla, tomaat, rode uienchutney of wat je dan ook lekker vind.
  7. Serveer de burger met een frisse yoghurt saus

Kook- en serveertips:

Een erg lekkere vegetarische burger, maar ik raad je wel aan om deze te serveren met een frisse yoghurtsaus met bijvoorbeeld munt. Kikkererwten zijn vaak wat droger van smaak, dus samen met een saus zoals Raita creëer je een perfecte combinatie.