'En papillotte': een nieuwe manier om te koken.
Eigenschap
Naast voedingsvoordelen, is het met het koken 'en papillotte' (het bereiden van een maaltijd in een verpakkingsmateriaal als folie) mogelijk om alle smaken van uw ingrediƫnten vrij te laten komen bij het stomen van de maaltijd, zonder dat deze in contact komen met de plancha. Uw groente, vlees en vis zullen malser dan ooit zijn. Deze kooktechniek laat het tevens toe om gezonder te koken, gezien er geen aanvullende vetten of olie nodig zijn.
Methode
Er zijn twee methoden mogelijk bij het inpakken van de maaltijd: aluminiumfolie en bakpapier, elk heeft zijn voor- en nadelen.
Aluminiumfolie
Voordelen: Snelle bereiding, kan zowel op de plancha als op de grill gebruikt worden, solide materiaal en makkelijk te hanteren
Nadeel: Volgens enkele studies kan het folie giftig zijn in combinatie met te zure voedingsmiddelen
Bakpapier
Voordelen: Ondoordringbaar, resistent tegen zeer hoge temperaturen, mogelijkheid tot originele presentatie van het gerecht
Nadelen: Kan niet gebruikt worden op de barbecue, moeilijk te hanteren
Trucjes
Voor nog originelere verpakkingen, kunt u kiezen voor vegetarische ingrediĆĆnten: witte koolbladeren, bladeren van wijnstokken, bladeren van een vijgen- of bananenboom, laat uw creativiteit de vrije loop! U kunt eventueel kiezen voor blader- of filodeeg kiezen om een krokant randje te geven aan uw recept.
U kunt zelfs koken 'en papillotte' met gebruik van uw Verycook kookdeksel om alle smaken goed vrij te laten komen.
Tips
Om groente zoveel mogelijk smaak te geven, adviseren we u om de groente in kleine blokjes te hakken zodat alle smaken vrijkomen. Daarnaast krijgt u op deze manier een homogene en snelle bereiding.
Let ook op om de verpakkingen niet te vol te maken, u loopt hiermee het risico dat ze niet hermetisch zijn en niet op een homogene manier klaargemaakt worden. Sluit ze ook niet al te dicht, zodat een goede luchtcirculatie mogelijk is.
Ideƫn
Bezoek ook onze receptencorner voor leuke receptideƫn..