MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Mediterrane kip a la Plancha

Categories : Hoofdgerecht

Mediterrane kip a la Plancha

Kooktijd: 15 min - Bereidingstijd: 10 min - Voor: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 kiplapjes
  • citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen rode chili vlokken
  • 1/2 theelepel gedroogde knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peperkorrels
  • Zeezout naar smaak

Voor de mediterrane groenten met geitenkaas:

  • Aubergine (geschild en in plakjes gesneden)
  • 2 grote tomaten (in plakjes gesneden)
  • 1 ui (geschild en in ringen gesneden)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • zeezout en peper
  • Olijfolie spray

Bereidingswijze:

Voor de kip:

  1. Verwarm uw Plancha grill, mix de ingrediënten en schuif deze naar één kant.
  2. Druk de citroen uit boven uw kiplapjes en verspreid de ingrediënten over de kip. Draai de kip om zodat beide kanten bedekt worden met de kruiden.
  3. Wanneer de Plancha grill nog niet heet genoeg is, spray deze dan in met de low-calorie oil spray en plaats vervolgens de kip op de hete grillplaat. Bak beide kanten wanneer de Plancha grill op zijn heetst is. Nadat de kip een mooi kleurtje heeft gekregen, zet u de grill op lager vuur en bakt u de kip gaar in 4 à 5 minuten.
  4. Wanneer u ook nog andere ingrediënten wilt koken om samen met de kip te serveren, zet dan één van de zijdes uit en leg de kip hierop om deze warm te houden.
  5. Serveer de kip wanneer deze goed gebakken is met de mediterrane groenten met geitenkaas. De kip kan ook geserveerd worden met gebakken aardappeltjes, aardappelsalade, verschillende salades en salsa met geroosterd brood voor een kipsandwich.

Voor de mediteraanse groenten:

  1. Spray de grill in met de low-fat olie spray en plaats de groenten op de hete bakplaat.
  2. Kruid de groenten zelf naar smaak met wat peper en zout.
  3. Grill de groenten tot ze bijna zacht zijn, draai ze regelmatig om, en maak vervolgens stapeltjes. Dit is makkelijk te doen door het plaatsen van een tomaat en/of plakje aubergine. Voeg tussen de door u samengestelde stapel 2 schijfjes geitenkaas. Laat de stapel op de hete plaat staan tot de kaas licht gesmolten is.
  4. Uiteindelijk kunt u 4 stapeltjes mediterrane groenten maken. Eén per persoon, om heerlijk te serveren met de gegrilde kip, vlees of vis. Of u kunt het toepassen in een vegetarisch gerecht. Serveer in dat geval 2 per persoon met wat salade en geroosterd brood!

Kook- en serveertips:

Dit recept bestaat dus eigenlijk uit 2 recepten. Het groente pakketje is ook ideaal te plaatsen in een vegetarisch gerecht met salade en geroosterd brood.