MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Pannenkoeken van de wereld

Categories : Tijdschrift

Pannenkoeken van de wereld

Pancakes

Kooktijd: 30 minuten - Voorbereidingstijd: 10 minuten - Voor: 18 pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 soeplepel suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje gist
  • 30 gram boter
  • 1/2 koffielepel zout
  • 20 centiliter melk

Bereiding:

  1. Kluts de eieren in een bak en voeg de melk en suiker toe.
  2. Mix in een andere bak de gist, bloem en suiker. Maak een putje in het beslag en voeg de mix van melk eieren en suiker toe.
  3. Zet de plancha aan en laat een plakje boter smelten (herhaal dit voor het bakken van elke nieuwe pannenkoek). Wanneer de boter goed warm is, schenk een lepel beslag op de plancha (diameter van ongeveer 10 centimeter). Wanneer kleine belletjes ontstaan op het oppervlak van de pannenkoek, is het tijd om het om te draaien.
  4. Laat de pannenkoek ongeveer 1 à 2 minuten bakken en serveer het warm.

Tip:

U kunt de pannenkoeken extra smaak geven door kruiden toe te voegen zoals kaneel of nootmuskaat. Ook fruit is mogelijk zoals bosbessen, bananen, aardbeien etc.

Blini's

Kooktijd: 15 minuten - Voorbereidingstijd: 20 minuten - Afkoelingstijd: minstens 1 uur - Voor: 30 blini's

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 liter melk
  • 1 koffielepel zout
  • 50 gram gist
  • 10 centiliter vloeibare room
  • Plakken gerookte zalm
  • Dille
  • Smeerkaas

Bereiding:

  1. Verdun de gist, zout en bloem in de melk en vloeibare room. Scheid het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in het beslag en bewaar het eiwit.
  2. Meng het geheel goed en laat het beslag minimaal één uur rusten op kamertemperatuur.
  3. Klop het eiwit op en meng deze voorzichtig met het beslag.
  4. Verwarm uw plancha. Plaats wat olie op de bakplaat en schenk wat van het beslag. Laat elke kant ongeveer een minuut bakken.
  5. Versier de blini's met plakjes gerookte zalm en smeerkaas en maak het af met dille.

Manouchis

Kooktijd: 5 minuten - Voorbereidingstijd: 40 minute - Voor: 4 personen

Ingrediënten:

  • Het beslag:
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Anderhalf kopje lauw water
  • 50 milliliter olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • De garnituur:
  • 1 kopje fijngesneden tijm en oregano
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 soeplepel sesamzaad
  • 1 soeplepel sumak
  • 1 koffielepel zout

Bereiding:

  1. Schenk de bloem in een bak. Maak een putje in de bloem en schenk het bakpoeder, het zout, de olijfolie en het water erin. Kneed het beslag tot een strak deeg ontstaat. Plaats het in een bak, bedek het met een theedoek en laat het 30 minuten rusten in een koele omgeving.
  2. Meng alle ingrediÌÇnten van de garnituur totdat een semi-vloeibaar mengsel ontstaat.
  3. Verwarm de Verypizz'.
  4. Verdeel het deeg in bollen op vuistgrootte en smeer deze uit over een keukenplaat dat bestrooid is met bloem. Maak schijven van ongeveer 1 centimeter doorsnee. Maak vervolgens indrukken met uw vingers over het gehele oppervlak van het deeg.
  5. Breng de garnituur aan op het deeg met behulp van een lepel.
  6. Leg de manouchis 5 minuten in de Verypizz'.

Tip:

Prik de manouchis met een vork tijdens het bakken om te voorkomen dat ze te veel opblazen.