Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 10 min - Voor: 4 personen
Ingrediënten:
- 220 gram pancetta, in dunne plakjes
- 1 k°Courgette
- 5 kleine gekookte aardappelen
- 100 gram cantal
- 1 lente uitje
- 1 citroen
- olijfolie
- Provenciale kruiden
Bereidingswijze:
- Maak de courgette tagliatelle: schil de courgette met een schilmesje en maak fijne tagliatelle. Schik ze op een bord en besprenkel ze met olijfolie en citroensap. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Snijd vervolgens de ui in reepjes en voeg deze toe aan de courgette tagliatelle. Meng goed en zet opzij.
- Snijd ondertussen dunne plakjes van cantal. Maak uw tapas met 1 pakje pancetta, 1 plakje cantal kaas en 1 aardappel. Rol het op met nog een extra plakje pancetta en bevestig het geheel met een cocktailprikker. Maak af met een laagje kruiden.
- Verhit de bakplaat op een matig vuur en breng wat olijfolie aan. Schik de opgerolde pancetta en laat ze bruin bakken. Draai ze regelmatig om. Bak op de andere zijde van de Plancha de courgette tagliatelle enkele minuten. Blijf dit geheel roeren.
- Zodra uw rollen bruin worden en uw tagliatelle gaar zijn, verwijder het geheel van de bakplaat en dien op.
- Bon appetit!