Vegetarisch menu

Categories : Tijdschrift

Vegetarisch menu

Gegrilde aubergine salade à la feta

Kooktijd: 5 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 50 gram feta
  • 1 citroen
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel mosterd

Bereiding:

  1. Verwarm de plancha op laag vuur.
  2. Maak de aubergine schoon en snij deze in fijne plakken in de lengte. Leg een lichte laag olijfolie op de plakken aubergines, besprenkel ze met zout en grill elke kant ongeveer 3 à 4 minuten op de plancha. Haal ze vervolgens van het vuur af en bewaar ze.
  3. Meng de azijn met de mosterd en een snufje zout en peper. Voeg al klutsend de olie toe.
  4. Voeg stukjes citroen en pijnboompitten toe en schenk de voorbereide dressing. Verkruimel de feta en besprenkel het over de aubergines.

Vegetarische pannenkoekburgers

Kooktijd: 15 min - Voorbereidingstijd: 15 min - Voor: 4 personen

Ingrediënten

  • Enkele blaadjes sla
  • 1 tomaat
  • 8 hamburgerbroodjes
  • 8 plakken hamburgerkaas
  • 200 gram erwten
  • 200 gram maïs
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 soeplepels bloem
  • Paneermeel
  • Paprika, komijn, curry
  • Sausjes
  • Zout, peper

Bereiding:

  1. Schil en snij de ui en mix deze vervolgens met de erwten, maïs en ei.
  2. Voeg de kruiden, bloem en vervolgens het paneermeel toe. U zult zo een stevig deeg krijgen.
  3. Verwarm de plancha op matig vuur.
  4. Maak vervolgens bollen deeg en plet deze met de palm van uw hand om zo een pannenkoekvorm te krijgen.
  5. Leg de pannenkoeken op de plancha en bak deze ongeveer 10 minuten. Draai ze na de helft van de tijd om, zo ontstaat aan beide kanten een mooie bruine kleur.
  6. Plaats voordat u de pannenkoeken van het vuur af haalt een plak kaas op beide kanten, zodat de kaas licht begint te smelten. Leg tegelijkertijd de hamburgerbroodjes op de plancha om deze op te warmen en ze krokant te maken.
  7. Leg nu de sla, tomaten, sausjes en de pannenkoeken op de broodjes.

Mango's met honing

Kooktijd: 10 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote mango’s
  • 30 gram boter
  • 50 centiliter honing
  • 50 gram basterdsuiker

Bereiding:

  1. Was en schil de mango’s en snijd deze vervolgens in grote stukken rondom de pit.
  2. Verwarm de plancha op matig vuur.
  3. Smelt de boter in een kom en voeg de honing toe zodra de boter is afgekoeld. Smeer vervolgens de stukken mango in met het mengsel en bestrooi ze met de basterdsuiker.
  4. Grill vervolgens de stukken mango en draai ze na ongeveer drie minuten om totdat ze aankleuren.
  5. Haal ze van de grill af en serveer ze lauwwarm.

Tip:

Serveer het gerecht samen met vanille-ijs.