Hoe kunt u het vlees voorbereiden voor het koken?
Er zijn enkele soorten vlees die goed voorbereid dienen te worden, voordat u het vlees op de plancha legt om ze smaakvoller te maken en het kookproces te vereenvoudigen.
Het vlees steken
- Bereid de kruiden en specerijen voor die u heeft gekozen voor het aromatiseren van uw vlees. Snij, pel en verwerk de kruiden tot kleine, fijne stukjes.
- Steek het mes in het vlees om een diepe opening te maken.
- Stop de gekozen kruiden in de opening totdat ze niet meer zichtbaar zijn.
- Herhaal de vorige stappen regelmatig zodat de smaak het best tot zijn uiting komt.
- Uw vlees is nu klaar om gebakken te worden.
Het vlees decoreren, ontvetten en klaarmaken
- Maak de stukken vet en spier los van het vlees met behulp van een slagersmes.
- Met de hand kunnen nu het vet en de spieren losgetrokken worden van het vlees in tegengestelde richting.
- Steek nu een mes onder de spieren en schuif het mes langs de spieren af om ze los te maken van het vlees.
- Herhaal de vorige stappen als er nog vet of spieren aanwezig zijn op het vlees.
- Verwijder de lichte, fijne stukken vet niet om uitdroging van het vlees te voorkomen tijdens het bakken.