MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Voorbereiding van vlees

Categories : Tijdschrift

Voorbereiding van vlees

Hoe kunt u het vlees voorbereiden voor het koken?

Er zijn enkele soorten vlees die goed voorbereid dienen te worden, voordat u het vlees op de plancha legt om ze smaakvoller te maken en het kookproces te vereenvoudigen.

Het vlees steken

  1. Bereid de kruiden en specerijen voor die u heeft gekozen voor het aromatiseren van uw vlees. Snij, pel en verwerk de kruiden tot kleine, fijne stukjes.
  2. Steek het mes in het vlees om een diepe opening te maken.
  3. Stop de gekozen kruiden in de opening totdat ze niet meer zichtbaar zijn.
  4. Herhaal de vorige stappen regelmatig zodat de smaak het best tot zijn uiting komt.
  5. Uw vlees is nu klaar om gebakken te worden.

Het vlees decoreren, ontvetten en klaarmaken

  1. Maak de stukken vet en spier los van het vlees met behulp van een slagersmes.
  2. Met de hand kunnen nu het vet en de spieren losgetrokken worden van het vlees in tegengestelde richting.
  3. Steek nu een mes onder de spieren en schuif het mes langs de spieren af om ze los te maken van het vlees.
  4. Herhaal de vorige stappen als er nog vet of spieren aanwezig zijn op het vlees.
  5. Verwijder de lichte, fijne stukken vet niet om uitdroging van het vlees te voorkomen tijdens het bakken.