1. Plaats uw vuurvaste keramische steen in het midden van uw kookplaat op de daarvoor bestemde steun.
2. Zodra uw keramische steen en zijn metalen steun in het midden van uw Verycook bakplaat is geplaatst, kunt u deze afdekken met uw VERYPIZZ' pizza-oven.
3. Steek uw bakplaat aan en laat de keramische steen ongeveer 15 minuten voorverwarmen om 230°C te bereiken.
4. Zet uw pizza in de oven met behulp van een grote spatel of pizzaschep. Plaats bloem op je spatel om de pizza soepel te laten glijden.
5. Laat uw pizza koken gedurende ongeveer 10 minuten na de gewenste baktijd.
6. Haal hem uit de oven en laat de keramische steen afkoelen.
7. Dienen, knippen, genieten! Nog een paar tips:
- "Voor fijne pasta, plaats een bakpapier tussen de pizza en de keramische steen. »
- "Om te voorkomen dat het deeg blijft plakken tijdens het bakken, strooi je meel op je pizzasteen."
- Om uw keramische steen te reinigen, schraapt u de verkoolde resten af met een metalen spatel of een ijzeren borstel. Wrijf het met een vochtige doek. Voorzichtig! Gebruik geen zeep omdat de steen poreus is en zijn smaak kan behouden. »