Kooktijd: 15 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 4 personen
Ingrediënten:
- 4 eetlepels zure room met laag vetgehalte
- 4 eetlepels verkruimelde blauwe kaas
- 1/4 theelepel worcestershire saus
- 675 gram kip - fijngemalen met een keukenmachine
- 4 eetlepels hete pepersaus
- 1/2 theelepel selderij zout
- 1/4 theelepel kipkruiden
- 1/2 theelepel paprika
- 1 snufje cayennepeper, of naar smaak 1 eetlepel hete pepersaus
- 4 broodjes (bolletjes), door midden gesneden
- 4 grote bladeren ijsbergsla
- 60 gram selderij, in blokjes gesneden
Bereidingswijze:
- Verwarm de Plancha Grill tot gemiddelde warmte. Roer de zure room, de blauwe kaas en de worcestershire saus samen in een kleine kom en zet deze apart.
- Mix de kip, de hete saus, zout, kipkruiden, paprika en peper samen in een kom totdat het gelijkmatig verdeeld is. Maak van dit mengsel 4 kipburgers.
- Grill de kipburger ongeveer 6 tot 7 minuten en draai de burger om. Bestrijk de gebakken kant met 1 eetlepel hete pepersaus en laat de burger ongeveer 5 minuten verder grillen, totdat deze volledig gaar is.
- Serveer de burgers op de gesneden bolletjes met sla en de hamburgersaus uit stap 1, of andere sauzen en toevoegingen naar wens. Genieten maar!
Kook- en serveertips :
Serveer met wat frietjes en salade voor een perfecte maaltijd.