3 MOGELIJKHEDEN VOOR HET SCHOONMAKEN VAN UW PLANCHA GRILL:

onderhoud en schoonmaak tips
onderhoud en schoonmaak tips

Met water of ijs

Giet het water of plaats de ijsblokjes op de hete grillplaat voor de schoonmaak. Het temperatuurverschil is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat het vet en de restanten loskomen van de grill bij het schoonmaken. Met een spatel bent u in staat zo het restant richting de lekbak te schrapen.

onderhoud en schoonmaak tips 4

Met azijn

Azijn is een natuurlijk niet-toxisch product. Het is daarom een uitstekend ontsmettingsmiddel en zal helpen om eventuele resten van de grillplaat los te maken. Giet een klein beetje azijn op de grill wanneer deze nog warm is en door het gebruik van een onderhoud spatel kunt u de restjes losmaken en in de opvangbak duwen. Omdat azijn een reuk verdrijvend middel is, is het ook ideaal om de plaat schoon te maken tussen verschillende gerechten door. Bijvoorbeeld wanneer u van vlees naar vis overstapt.
onderhoud en schoonmaak tips 5

Met de Verycook schoonmaak spray

Spray het product op de grillplaat, laat het een paar minuten intrekken en vervolgens kunt u door middel van een spons of borstel de grill schoonmaken. Veeg met een schone doek over de grillplaat en was het schoon met water. Dit proces zorgt ervoor dat u de grill oppervlakte kunt smeren en laten schijnen!

ONDERHOUND VAN LEKBAK

onderhoud en schoonmaak tips1

De lekbak zit aan de achterkant van de Plancha grill en is gemakkelijk afneembaar. Vergeet niet uw lekbak na elk gebruik te legen, voordat het vol komt te zitten met aangekoekt vet en grill resten. De lekbak is te reinigen met de kraan of door het in de vaatwasser te zetten.

ONDERHOUND VAN DE BRANDERS OF ANDERE ONDERDELEN VAN DE PLANCHA

onderhoud en schoonmaak tips6

De roestvrijstalen verwarmingsbalken kunnen simpel afgenomen worden met een keukenontvetter. Het vereist geen specifiek onderhoud. De gekleurde delen van uw Plancha kunt u gemakkelijk onderhouden met wat schoonmaakmiddel of zeep en water. De kwaliteit van de kleur zorgt ervoor dat het weerstand biedt tegen schoonmaakmiddelen en heftige weersomstandigheden. Met dank aan de kwaliteit van het materiaal vereisen de branders geen speciale onderhoudsmethodes.