MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Dagen zonder vlees

Categories : Tijdschrift

Dagen zonder vlees

Dagen zonder vlees

Voor het vierde jaar op rij wordt in België de campagne ’Dagen zonder vlees’ gevoerd. De campagne daagt de bevolking uit om het initiatief te volgen om de vleesconsumptie gedurende 40 dagen te verminderen. Het doel is niet zo zeer om volledig veganisme te promoten, maar meer om mensen te stimuleren om op hun voedingsgewoonten en het milieu te letten.

Milieu-invloeden

De consumptie van vlees heeft een grote invloed op het milieu. Zo stelt de organisatie dat voor elke kilo vlees, 9 kilo aan graan of soja nodig is. Dit gaat gepaard met vele broeikasgasuitstotingen. Volgens de officiële website zorgt een vegetarische dag per persoon voor grote besparingen op het milieu.

Enkele cijfers die de gevolgen van de campagne weergeven:

- Besparing van 11m2 op de ecologische voetafdruk;

- Besparing van 1000 liter water, vergelijkbaar met 10 baden;

- 2 kilogram broeikassen, wat gelijk staat aan 15 kilometer autorijden.

Bekenden

De Dagen zonder vlees campagne wordt ondersteund door meerdere bekende Belgen, waaronder acteurs, actrices, muzikanten en meer. Daarnaast worden maar liefst 40 vegetarische recepten aangeboden. Een voor iedere dag. Bent u geïnteresseerd in dit initiatief en wilt u er meer over weten? Kijk dan op de website van Dagen zonder vlees.

Verycook tip

Verycook heeft ook een aanbod aan vegetarische gerechten, ideaal geschikt voor uw plancha grill!