MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Garnalenspiesjes met pindakaas-chilidip

Categories : Entree

Garnalenspiesjes met pindakaas-chilidip

Kooktijd: 15 minuten - Voorbereidingstijd: 10 minuten - Voor: 4 personen

Ingrediënten:

De garnalenstokjes:

  • 500 gram versie garnalen
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden gember
  • 1 handvol koriander
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 limoen
  • 150 gram paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • Schaslickspiesjes

De dip:

  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 rode chilipeper
  • Zout
  • Peper

Bereiding van de dip:

De dip kan een dag van te voren klaargemaakt worden en bewaard worden in kleine glazen, of deze direct voor het grillen bereiden.

Verhit de kokosmelk langzaam in een kleine pan. Voeg de eetlepels pindakaas toe, hak de chili fijn en voeg ook deze toe en vervolgens alles goed mixen met een garde. Breng de dip op kooktemperatuur, verminder daarna de hitte van het vuur en op laag vuur laten koken. Regelmatig roeren zodat niets aanbrandt. Breng de dip op smaak met een beetje zout en peper naar wens. Schenk vervolgens de dip in kleine schaaltjes of glazen en afgedekt bewaren.

Bereiding van de garnalenspiesjes:

  1. Plaats de garnalen (bij voorkeur zonder schaal en ingewanden kopen) in een grote kom. Voeg het rundergehakt, de gember, de tenen knoflook, de koriander, de kurkuma en het limoensap toe.
  2. Gebruik een staafmixer om de ingrediënten tot één massa te mixen. Voeg wat zout en peper toe en vervolgens het paneermeel. Hierdoor zal er een vast, licht plakkend mengsel ontstaan. Mocht het mengsel nog te los zijn, voeg dan simpelweg extra paneermeel toe.
  3. Neem nu een deegportie in de hand met een grote van ongeveer een golfbal en druk deze vast op de bovenkant van de schaslickspies.
  4. Wanneer alle spiesjes klaar zijn moeten ze alleen nog knapperig gegrilld worden (dit kan ongeveer 10-15 minuten in beslag nemen) en direct met de dip serveren.

Dit recept is mogelijk gemaakt door onze partnerblog 'Because you are Hungry!' – veel plezier en smakelijk eten!