Geflambeerde banaan a la Plancha

Categories : Dessert

Geflambeerde banaan a la Plancha

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 5 min - Voor: 5/6 personen

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 5 centiliter witte rum
  • 25 gram boter
  • 30 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Bereid de saus: Gebruik een kleine pan op laag vuur. Voeg de witte rum, 10 gram boter en 2 theelepels suiker toe. Schil de banaan open.
  2. Met de Plancha grill op laag vuur, smelt de overgebleven boter en suiker. Wanneer de suiker karamelliseert, voeg dan de bananen toe en bak deze 2 minuten per zijde.
  3. Verdeel de bananen op een bord. Wanneer deze klaar zijn om te serveren, leg dan de bananen op het bord, voeg de saus toe en steek dit aan in vuur voor een super effect!

Kook- en serveertips:

Zorg voor rijpe bananen. Serveer het gerecht eventueel met een bolletje sorbetijs voor een heerlijke warm-koud combinatie.

Add a comment

 (with http://)