Gegrilde haring a la Plancha

Categories : Hoofdgerecht

Gegrilde haring a la Plancha

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg haring
  • roggemeel
  • zout
  • witte peper
  • boter

Voor de marinade:

  • 300 gram suiker
  • 300 ml (1,5 kopje) gedestilleerde witte wijnazijn
  • 600 ml water
  • 2 theelepels allspices
  • 2-4 laurierbladeren
  • 2 rode uien

Bereidingswijze:

  1. Verwarm uw plancha grill
  2. Plaats de haringfilets met het vel naar beneden op een snijplank
  3. Zout de haringen in en breng wat witte peper aan. Voeg ze vervolgens samen in paren.
  4. Rol de filets in grof roggemeel en grill ze op de Plancha in boter tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  5. Eet ze direct met eventueel aardappels en groenten naar keuze.
  6. Bon appetit!