MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Kinderen: hoe laat je ze groenten eten?

Categories : Tijdschrift

Kinderen: hoe laat je ze groenten eten?

Kinderen: hoe laat je ze groenten eten?

Het zorgen dat kinderen hun groenten eten kan soms een zware taak zijn. Als we naar de kinderen zouden luisteren als we vragen wat ze 's avonds willen eten, dan zal er voornamelijk friet en cheeseburgers op het menu staan.

Natuurlijk is het niet aan te raden om ze te ontmoedigen, maar het is belangrijk om ze alles te laten eten en een gezond en gebalanceerd voedingspatroon neer te zetten.


Enkele trucjes

Zie hier enkele tips en tricks om u hierbij te helpen:

Boven alles, vergeet de dwingende methode: het is niet aan te raden om een kind te dwingen, want dit werkt juist averechts en kan resulteren in voedingsproblemen op de lange termijn.
De sleutel tot het succes ligt in het vinden van manieren om kinderen zin te geven in het eten van groenten.

Kies bijvoorbeeld voor een sluwe aanpak door gemixte gerechten te bereiden zoals friet met boontjes en gebak of taarten met champignons Een ander trucje kan zijn om iets wat ze lekker vinden, te mixen met iets dat ze niet lekker vinden. Denk hier bijvoorbeeld aan ketchup met vlees, of kaas met courgette.

Steek daarnaast energie in het uiterlijk van het gerecht. Verzorg een bord dat er mooi en kleurrijk uitziet: u zult zien dat ze daardoor zin krijgen om te eten.

Vraag uw kinderen ook om mee te helpen met koken, zo zullen ze ook geÌønteresseerd zijn in wat ze zelf gemaakt hebben. Ze willen hun zelfgemaakte gerechten proeven.

En tot slot, vergeet niet om het goede voorbeeld te geven door zelf verschillende soorten groenten te eten.


Wij zijn zelf altijd benieuwd naar uw eigen tips en trucs om de jongste generatie aan de groenten te krijgen. Laat het ons weten!