Kooktijd: 15 min - Voorbereidingstijd: 15 min - Voor: 6 personen
Ingrediënten
- 6 kipfilets
- 2 bollen mozzarella
- 12 blaadjes verse basilicum
- 2 soeplepels zwarte tapenade
- 12 tomaten gekonfijt met olie
- Olijfolie
- Zout, peper
Bereiding:
- Snijd de kipfilets in twee stukken. Bedek elk stuk met rekbaar folie en plet ze met het lemmet van een mes of met de bodem van een pan.
- Snijd de mozzarellabollen in fijne plakken. Breng een beetje tapenade aan op elk stuk kip. Voeg een plak mozzarella, een tomaat en een blaadje basilicum toe.
- Vouw vervolgens de stukken kip dubbel en zet het geheel vast met een tandenstoker. Besprenkel elk stuk filet met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Bak het vlees 15 minuten op een goed verwarmde plancha en draai de stukken zo nu en dan om.
Tip:
Serveer het gerecht met een gegrilde groentesalade à la plancha.