Kipfilet a la plancha

Categories : Hoofdgerecht

Kipfilet a la plancha

Kooktijd: 15 min - Voorbereidingstijd: 15 min - Voor: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 2 soeplepels zwarte tapenade
  • 12 tomaten gekonfijt met olie
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets in twee stukken. Bedek elk stuk met rekbaar folie en plet ze met het lemmet van een mes of met de bodem van een pan.
  2. Snijd de mozzarellabollen in fijne plakken. Breng een beetje tapenade aan op elk stuk kip. Voeg een plak mozzarella, een tomaat en een blaadje basilicum toe.
  3. Vouw vervolgens de stukken kip dubbel en zet het geheel vast met een tandenstoker. Besprenkel elk stuk filet met een beetje olijfolie, zout en peper.
  4. Bak het vlees 15 minuten op een goed verwarmde plancha en draai de stukken zo nu en dan om.

Tip:

Serveer het gerecht met een gegrilde groentesalade à la plancha.