Kipspiesjes met spicy rub a la Plancha

Categories : Hoofdgerecht

Kipspiesjes met spicy rub a la Plancha

Kooktijd: 10 min - Bereidingstijd: 15 min - Voor: 4-6 personen

Ingrediënten:

Maak de tortilla's volgens het volgende recept hier.

Specerijen voor de dry rub

  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels chilipoeder
  • 3 eetlepels zout
  • 2 eetlepeles anijszaadjes
  • 4 theelepels gele mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemalen korianderzaadjes
  • 4 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gemberpoeder

Voor de kip:

  • 400 gram kipfilet
  • veldsla
  • wortel
  • zoete chili saus

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de tortilla's zover mogelijk klaar.
  2. Maak de specerijenmix door alles in een kom door elkaar te mengen. Je kunt het vervolgens in een goed afgesloten pot de hele zomer gebruiken tijdens alle barbecue's.
  3. Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en wrijf deze goed in met het specerijenmengsel. Je hebt aan 1 el van het mengsel waarschijnlijk genoeg maar kijk even hoe het uitpakt. Dek af met plastic en laat dit een uurtje of twee marineren en intrekken.
  4. Laat een aantal houten stokjes in de tussentijd weken in water. Dit om te voorkomen dat ze straks verbranden op de plaat.
  5. Rol je tortilla's uit en bak ze op de plaat.
  6. Aan de andere kant van de plaat kun je ondertussen je spiesjes bakken.
  7. Zodra beiden klaar zijn beleg je een tortilla met wat sla, wat geraspte wortel en leg hier een spies op. Klap de tortilla dicht en trek in een beweging de spies eruit. Doe er wat saus naar keuze op en eten maar!

Kook- en serveertips:

Mis je een aantal ingrediënten voor de spicy rub? Probeer er dan zelf wat anders aan toe te voegen en creëer je eigen spicy rub. Leuk, lekker en makkelijk te combineren.