MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Valentijnsdagmenu

Categories : Tijdschrift

Valentijnsdagmenu

Courgetterollen met geitenkaas

Kooktijd: 4 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blok geitenkaas
  • 1 kleine courgette
  • 1 snuifje bieslook
  • 2 soeplepels olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de bovenste groene laag van de courgettes met behulp van een groenteschilmes. Zodra de schil verwijderd is, snijd lange repen van de courgette af over de gehele lengte van de vrucht. Zorg dat u goed druk zet zodat de repen dik genoeg zijn.
  2. Warm nu uw plancha op normaal vuur op. Wanneer de juiste temperatuur bereikt is, leg de courgetterepen voorzichtig op de kookplaat. 2 minuten voor elke kant om ze goed te bruinen.
  3. Maak de geitenkaas fijn in een kom met een vork en meng het met de olijfolie. Smeer vervolgens de mix over de courgetterepen en rol deze dan op.
  4. Herhaal de bovenstaande stappen voor elke reep en serveer deze warm of koud.

Gekarameliseerde varkensribben met honing

Kooktijd: 10 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 varkensribben
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 soeplepels honing
  • 1 soeplepel currypoeder
  • 1/2 citroen

Bereiding:

  1. Meng de olie, curry, honing en citroen in een slakom.
  2. Leg de varkensribben in de voorbereiding en leg deze ongeveer 30 minuten in de koelkast. Keer ze na ongeveer 15 minuten om.
  3. Verwarm uw plancha op normaal vuur et bak de varkensribben gedurende 10 minuten, afhankelijk van uw voorkeur. Draai ze na de helft van de tijd om en besprenkel het vlees met de marinade.
  4. Warm opdienen!

Gebraden perziken à la plancha

Kooktijd: 6 min - Voorbereidingstijd: 10 min - Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 1 soeplepel honing
  • 2 soeplepels balsamicoazijn
  • 10 centiliter ahornsiroop

Bereiding:

  1. Meng de olie, balsamicoazijn en esdoornsiroop in een slakom.
  2. Was en schil de perziken en snijd ze vervolgens in tweeën, haal de pit er ook uit. Leg de perziken bij voorkeur 15 minuten in het voorbereide mengsel.
  3. Verwarm de plancha op matig vuur.
  4. Leg de perziken op de plancha met de gesneden kant naar beneden. Laat ze 3 minuten bakken per kant.

Tip:

Proef de perziken wanneer ze nog warm zijn met een bol vanille ijs.