MY ACCOUNT
MY ACCOUNT
CHANGE YOUR PASSWORD
Please enter your email address to reset your password. You will receive an email shortly. Should an issue occur, please contact our Client Services at +33482537616

Voedsel 2020 Resoluties voor een jaar op uw bord!

Categories : Tijdschrift

Ah de goede voornemens... Velen van ons noemen elk jaar wat we de komende maanden zouden willen veranderen. Wat als in 2020 in plaats van de klassieker "Ik ben gestopt met roken", "Ik ben weer aan het sporten", "Ik ben op dieet", "Ik eet geen fastfood meer", "Ik eet geen tomaten meer in de winter" of "Ik gebruik mijn Verycook plancha vaker"? Makkelijker gezegd dan gedaan? Geen paniek, je verandert niet zodra de klok 12 uur slaat, maar je doet het geleidelijk aan. Een beetje zoals een mooie plak ananas die langzaam karameliseert op een plancha...

1. Je verandert je eetgewoonten

We proberen bij elke maaltijd meer groenten te eten. Om ons te laten watertanden, bereiden we ze met evenveel zorg voor als een mooi stuk vlees. En het goede nieuws is dat plancha een ideale manier is om ze te koken!

We proberen ook onze zoutconsumptie te verminderen door gebruik te maken van specerijen en aromatische kruiden. We geven de voorkeur aan goede vetten door boter te vermijden en te kiezen voor goede oliƫn (vlas, olijf, walnoot...). Je hebt geen excuus met la plancha, er is geen vet nodig voor een succesvolle keuken!

2. We zeggen ciao tegen industriƫle en ultra-verwerkte producten.

Kant-en-klaarmaaltijden, gebak, taarten, snoep... Stop! Gevuld met additieven, suiker, verzadigd vet of zout, moeten ze terzijde worden geschoven zonder spijt voor onze gezondheid. Hoe weet je of een product goed of slecht is? Door de ingrediƫntenlijst te lezen. In het algemeen geldt dat als het langer is dan een receptenboek en bestaat uit onbekende ingrediƫnten of dat je nog nooit in een keuken bent tegengekomen, passeer dan je weg!

3. Lokale en seizoensgebonden consumptie

Elk seizoen, en zelfs elke maand, zijn producten. We leren over de seizoensgebondenheid van groenten en fruit, maar ook van vis en kaas, en we kopen dienovereenkomstig om deel uit te maken van een eco-verantwoordelijke aanpak. We zijn voorzichtig met exotische vruchten die soms de halve wereld rondreizen voordat ze op ons bord komen... Om zo lokaal mogelijk te consumeren, geven wij de voorkeur aan kortsluitingen door naar de markt te gaan, rechtstreeks van de producenten te kopen of naar AMAP's, bijenkorven enz. te gaan.

4. Inkoop in bulk om afval en verspilling te verminderen.

Vandaag de dag bieden de meeste winkels en supermarkten een grote verscheidenheid aan bulkproducten aan. Pasta, rijst, zaden, oliehoudende zaden, granen, koekjes, meel, gedroogde groenten en fruit, kruiden... Ze laten u toe om enkel de hoeveelheid te kopen die u nodig hebt en zo verspilling te vermijden. Bovendien beperken ze de hoeveelheid afval die gepaard gaat met meerdere verpakkingen. Om ze op te slaan, investeert u in een paar glazen potten of hergebruikt u bijvoorbeeld lege jampotten!

5. We maken het goed met zijn keuken... dankzij zijn Verycook plancha!

Nu we de oorlog hebben verklaard aan kant-en-klare maaltijden, zullen we ons moeten verzoenen met onze keuken. Je hoeft er ook niet al je avonden in door te brengen. Twee keer per week brengen we daar 2 uur door om onze maaltijden voor de komende 3 dagen te bereiden. Terwijl we linzen, witte of rode bonen, tarwe, quinoa, etc. koken, snijden we onze groenten in stukken. Ze worden dan samen met hun vlees of vis gemarineerd en op een koele plaats in glazen blikken geplaatst. Elke avond hoef je alleen maar de plancha te verwarmen, en dan ga je er vandoor! In een paar minuten, een uitgebalanceerde maaltijd, eenvoudig te maken, en heerlijk! In de winter kunt u ook kiezen voor soepen, eenvoudig en snel te maken en vooral, uitstekend voor uw gezondheid!

We vergeten niet om onszelf het hele jaar door te trakteren op een beetje eten, om onszelf te feliciteren met onze inspanningen en vooruitgang door het organiseren van regelmatige planchasfeesten!