De massieve roestvrijstalen kookplaat is voedselveilig en wordt zeer gewaardeerd om zijn duurzaamheid in de loop van de tijd en de kwaliteit van het koken. Het onderhoud van deze plaat is eenvoudig.
Het voordeel is dat het op een grondstof ligt, zodat veel methoden kunnen worden gebruikt zonder risico op verandering van de kookplaat.
U kunt uw roestvrijstalen kookplaat schoonmaken met vers water of witte azijn aan het einde van het koken, wanneer de bakplaat nog heet is.
Het is aan te raden om een roestvrijstalen gereedschap te gebruiken om eventuele vetresten van de kookplaat af te schrapen. Met de roestvrijstalen onderhoudsspatel die plat op de kookplaat ligt, is er geen risico op krassen of scheuren in het glazuur.
De Verycook bakplaatreiniger-ontvetter kan ook worden gebruikt.
Hieronder vindt u een video gemaakt door een van onze Verycooker-klanten over hoe u de massieve roestvrijstalen kookplaat snel en eenvoudig kunt schoonmaken:
Video
Voor nog meer informatie kunt u onze pagina over de roestvrijstalen bakplaat lezen.